5 Mart 2006 Pazar

Dünyanın en eski mesleğinin ekonomisi

Dünyadaki en eski meslek fahişeliktir derler. Doğru olabilir, çünkü fahişelik insan toplumundaki ilk arz-talep dengesizliğinin ürünüdür. - Faizin para arz ve talebindeki dengesizliğin ürünü olması gibi.
İnsanlığın ilk çağlarında, bolluk ve bereket hüküm sürdüğü dönemlerde bile erkeklerin her zaman yeteri kadar bulamadığı bir şey vardı. Seks.
Sekste arz kısıtlı, talep sonsuzdur. (Arzı kadın, talebi erkek temsil ediyor.)Arzı ne kadar artarsa artsın ona karşı olan talebin hiçbir zaman tatmin edilemeyeceği tek şey sekstir. Bunun nedeni güneş sisteminde hiçbir şeyin erkeklerin cinsel isteği kadar doyumsuz olmamasıdır.
Fuhuş işte bu arz-talep aralığını doldurmak için kendini icat eden bir ekonomik alışveriştir. Kadın erkeğe seks verir. Karşılığında erkek ona yiyecek, barınak, koruma veya bütün bunların temin edilmesini sağlayan para.

Öyle sanıyorum ki tarihi olarak, fahişelik evlilikten önce bile doğmuş olabilir. Evlilik fahişeliğin evcilleştirilmiş, toplum tarafından kurumsallaştırılmış bir şekli bile olabilir.
Dünyada kadın erkek sayısı aşağı yukarı her zaman eşittir.
Ama bu eşitlik cinsel istek konusunda kendini göstermez.
Dünya kurulduğundan bu yana, günün herhangi bir saatinde seks yapmak isteyen erkek sayısı, seks yapmak isteyen kadın sayısından daha fazla olmuştur. İnsanların çoğalması için yaradılışın kurduğu bir tuzaktır bu.
Kadın-erkek istek dengesizliğinin birçok nedeni var. Erkeğin cinsel güdüleri kadınınkinden güçlüdür. Bilim adamlarına göre, sağlıklı bir erkeğin aklından günde binlerce defa seks imajları geçer. Erkek hemen hemen her zaman yatmak isteğindedir ama her zaman ona gönüllü olarak eşlik edecek bir kadın bulamaz.

Kadının seks hayatının raf ömrü erkeğinkinden kısadır. Çocuk doğurduktan sonra kadının eşine karşı olan cinsel ilgisi azalır. Liste uzun. Bir de cinsel tatmin elektriğe benzer. İhtiyacınız olduğunda kullanmak üzere onu depolayamazsınız.
Elini sallasa ellisi sandığımız Hollywood artistleri bile normal erkeklerden farklı değildir. Geçtiğimiz yüzyılın en yakışıklı beyazperde aktörlerinden olan Tony Curtis'in otobiyografisinde cinsel ihtiyaçları için fahişelerle yattığını okuduğumda şapkam başımdan uçmuştu. Hugh Grant, birkaç sene önce Los Angeles polisi tarafından arabasında nazik bir durumda yakalandığında yanındaki sevgilisi değil bir fahişeydi.
Fahişeliği önlemenin bir tek yolu var: Erkekleri ortadan kaldırmak.
Düşünmeyin bile.

2020 - 2023


ZAMANSIZ YAZILAR