1 Mart 2012 Perşembe

Zeki erkek seksi mi?

Mrs Moneypenny Financial Times’ın cumartesi köşe yazarlarındandır. Dünyanın en kaliteli gazetelerinden olan FT cumartesi günleri biraz hafifler ve dergi havasına bürünür. Haber bölümleri azalır magazin bölümleri çoğalır.
Hafta sonları, okurların haber yerine “boş zaman” konularına daha çok ilgi duyacakları varsayımı üzerine kurulu bir konsepttir bu ve çok başarılıdır. FT en çok cumartesi günleri satar. (Bizim gazeteler bu gerçeğe hiç uyanacak mı?)
Mrs Moneypenny esprili bir iş kadınıdır. Yazılarında daha çok kendinden, ailesinden, kız arkadaşlarından, çağrıldığı veya çağrılmadığı davetlerden, av partilerinden bahseder. Ne çocuklarının ne de kız arkadaşlarının ismini yazmaz ama. Çocukları, büyükten küçüğe doğru sıralanmış olarak Maliyet Merkezi Bir, İki ve Üç’tür.
Eskiden model olan kız arkadaşı (My Former Model Girfriend) Eskiden Model Olan Kız Arkadaşım’dır.
Geçen haftaki yazısında Bayan Moneypenny okuyucularını yeni bir kız arkadaşı ile tanıştırdı: My Sexy Intellectual Girlfriend veya Seksi Entelektüel Kız Arkadaşım (SEKA).
SEKA çekici, zarif, zeki, başarılı bir kadındır, 48 yaşındadır ve (her ne anlama geliyorsa) “şaşırtacak derecede iyi formdadır.”
SEKA, beklenmedik bir şekilde kendini “İkincil Pazar’da” bulmuştur ve yeni bir sevgili aramaktadır. İkincil Pazar, tahmin ediyorum, boşandık veya terk edildikten sonra erkek ve kadınların kendilerini tezgâhında buldukları pazardır.
Ender haller dışında kimse bu pazarda kalmak istemez, Başka Birisiyle Olunan Pazar’a terfi etmek ister. SEKA da bunlardan biridir ve birlikte olacak uygun birini bulmak amacıyla, “hiçbir masraftan kaçınmadan” internet dahil bütün yolları denemektedir.
Bu arada, iki dergiye ilan verir.
Bunlar Prospect ve London Review of Books’tur. Üst düzey kültür ve bilgiye sahip veya sahipmiş gibi görünmek isteyen kişilerin satın aldığı bu dergilerin ilki siyasi fikir, ikincisi kitap eleştirisi dergisidir.
“Harika seçim, her ikisi de, ama özellikle birincisi,” diye yazdı Mrs Moneypenny. “Prospect, bence, onu okuyan kişi hakkında birçok şey anlatan bir dergidir. Ne zaman o dergiyi okuyan bir adam görsem benim için çekiciliği iki misli artar... (Çünkü) Zeki yani seksidir.”
Bir hayıflanmam iki de sorum var:
Hayıflanmam bizde ne Prospect ne London Review of Books gibi dergiler olmamasınadır. İkincil Pazar’daki çekici, zarif, zeki, başarılı, 48 yaşında ve şaşırtacak derecede iyi formda olan Türk kadınları nereye ilan verecek?
Ve, ne diyorsunuz bayanlar, zeki erkek seksi mi?

2020 - 2023


ZAMANSIZ YAZILAR